Onze methode.

Als ondernemer verdien je controleerbare kennis. Zo pak je de macht terug in eigen hand. Althans zo snel mogelijk. Zo goedkoop mogelijk. 

Een nieuwe stroming.

NieuweStroom staat voor eerlijke prijzen en een gelijkwaardige samenwerking. We komen naast je staan. Brengen je eerst eens eerlijke kennis over hoe prijzen tot stand komen en waarom je bij ons geen verborgen risicopremies betaalt zoals bij vaste of variabele prijzen. 

Een streep door oude energie.

Blijven we focussen op vaste of variabele verzonnen prijzen? Dan sluiten we onze ogen voor kansen en bedreigingen die verband houden met onze huidige en toekomstige energieprijzen. Dat wordt in onze energietransitie steeds sterker duidelijk. De groeipijnen zijn duidelijk voelbaar. De afhankelijkheid van het buitenland speelt ons parten.

Niemand heeft een pasklare oplossing. Wel bieden we Ondernemend België de mogelijkheid om die groeipijnen niet langer te laten duren dan nodig.

 

Sneller en goedkoper fossielvrij.

Alleen als we beter omgaan met het aanbod schoon opgewekte energie, wordt de druk op ons elektriciteitsnet verminderd en brengen we hem in balans. Alleen met balans op het elektriciteitsnet kan het aandeel schone energie blijven groeien. Hoe sneller we vraag en aanbod in balans brengen, hoe sneller we door de groeipijnen heen komen. 

De kostbare voordelen:

  • Minder investeringen in de uitbreiding van ons elektriciteitsnet.
  • Minder gas nodig uit het buitenland.
  • Minder invloed van buitenlandse ontwikkelingen op de Belgische energieprijzen, ook elektriciteit natuurlijk.

 

Loop mee voorop.

Gebruik je meer elektriciteit tijdens duurzame overschotten en minder tijdens tekorten, dan bespaar je direct extra op de energiekosten van je bedrijf. En terwijl je extra bespaart, maakt je bedrijf het mogelijk om meer zonne- en windparken aan te sluiten. Wat ook weer lagere energieprijzen tot gevolg heeft in de toekomst. 

Dat maakt werken aan een schone toekomst direct rendabel. Of andersom natuurlijk. Via NieuweStroom geven we je de kennis. Jij bepaalt zelf de stappen.  We hopen dat je meedoet. 

 

Op zoek naar passende mogelijkheden?

Nog even de voordelen op een rijtje.

 

Energie tegen inkoopprijs. 100% eerlijk.

Je krijgt de eerlijke inkoopprijs met een transparante opslag. Je vermijdt daarmee de risicopremies die verborgen zitten in een vaste prijs. Dat maakt je kans op besparing meteen duidelijk, want je hebt altijd een kostenpost minder.

Voor stroom verschilt de prijs per uur, voor gas per dag. Eerlijk: los van de verschillen per uur of per dag, is de inkoopprijs soms tijdelijk wat hoger dan een vaste prijs. Maar gemeten over lange periodes juist lager. Je volgt immers altijd de markt.

Misschien wel het belangrijkste voordeel: door de markt te volgen krijg je relevante kennis die leveranciers zelf al lang hebben.

De actuele inkoopprijzen zijn openbaar en kun je altijd volgen.

Extra besparen. Dubbel duurzaam.

Je hebt altijd inzicht in de werkelijke inkoopprijzen. Gebruik je stroom tijdens de goedkope uren of vermijd je de duurdere, dan maak je duurzamer gebruik van de beschikbare energie en verspil je minder. Toevallig brengt dát ons stroomnet in balans.

Alleen met meer balans kunnen we steeds meer zonne- en windparken op ons net aansluiten.

Terwijl jij extra bespaart, versnel je een fossielvrije toekomst voor België én verlaag je met je bedrijf meteen de uitstoot van CO2. Dubbel duurzaam dus.

In onze kennisbank vertellen we er meer over!

Alle vrijheid. Geen opzegboetes.

Geen vaste contracten. Geen opzegboetes. Want als ondernemer heb je flexibiliteit nodig. En de vrijheid om te gaan en staan waar jij wilt. Voor ons een motivatie om harder voor je te werken om je te houden. Jij blij, wij blij.

Gelijkwaardigheid

We verkleinen de kloof tussen klant en leverancier. Als ondernemer krijg je meer macht terug in eigen hand. Wij delen kennis, inzichten en een controleerbare, eerlijke prijsstelling. Jij bepaalt de stappen.

We belonen slimme keuzes, maar eerst komen we langs op je zaak om elkaar te leren kennen. Werkt net even menselijker. En zoals je weet mag je kosteloos weg, maar tof (en ook wel slim) als je blijft.

Stroom mee. Pak hier je energie voor slimme ondernemers.